Вижте 10-те неща, които катаджиите не искат да знаем!

реклама
   Ето десетте тайни, които КАТ не искат да знаем. Тези тайни могат да ни спасят от нелепа ситуация с корумпираните катаджии.Но преди всеки от Вас да ги прочете, искаме да запомните, че най важно е да караме внимателно и спазваме правилата за движение, нали?

1. Патрулната кола на пътя няма никакъв уред, с който да ви засече за превишена скорост. Ако случайно Ви спре някой катаджия и Ви съобщи, че се движите с превишена скорост, веднага му задайте въпроса: "С какъв уред го констатирахте?".

2. Мобилните камери не могат да ви заснемат през нощта. Това единствено го правят стационарните, но те имат вградена светкавица.

3. Радарът никога не може да засече скоростта Ви в тунел. Няма значение дали камерата на катаджиите е мобилна или стационарна. Също така и да е сложена на близо, например до изхода на тунела, тя никога няма да може да улови абсолютно правилно сигнала, защото се отразява по стените.

4. Видео наблюдението в градовете не може да снима за превишена скорост. Камерите по улиците в големите градове, като София, Варна и други не са радари.

5. Стационарните камери не могат да засичат коли с по-високо скорост от 250 километра в час. Звучи доста невероятно, но всички, които профучават с такава скорост покрай радара на пътя, нямат глобата.

6. Дрегерът на КАТ мери алкохола в количеството издишан въздух, а винаги съдържанието на алкохол в кръвта не е еднакво.

7. Също така дрегерът трябва да е
реклама
собственост на МВР и да е напълно годен. Полицаите са длъжни да носят документ за дрегера.

8. Право да пише акт или фиш няма всеки полицай. Трябва да се Обърне внимание на цвета на униформата му.

9. Винаги можете да искате фиш за нарушенията, които се санкционират с глоба до 50лв.

10. За не шофиране с зимни гуми през зимата глоба няма. Запомнете го добре, защото от няколко дни проверят грайферите на гумите ни.

Източник: pik.bg